Təyyarəni vaxtında tutmaq, və ya 70 manatlıq səhər

Всичко свързано с компютрите - хардуер, софтуер, програмиране, уеб дизайн и др.

Təyyarəni vaxtında tutmaq, və ya 70 manatlıq səhər

Мнениеот agnellaoral » Пон Мар 16, 2026 9:02 am

Bilirsiniz, mən ümumiyyətlə qumarbaz deyiləm. Elə insanlar var ki, onlar üçün kazino həyat tərzidir, daim əmsalları izləyirlər, strategiyalar qururlar. Mən tamam başqa cürəm. İşdən evə, evdən işə... adi bir ofis işçisiyəm. Həftə sonları isə ən böyük əyləncəm yaxşı bir kitab oxumaq və ya dostlarla kafedə oturub söhbət etməkdir.

Bu hadisə təxminən iki ay əvvəl baş verdi. Cümə axşamı idi, işdən vaxtında çıxmışdım. Metrodan düşüb evə piyada gedirdim. Hava yaman isti idi, yolda bir kölgəlik tapıb bir az nəfəs dərmək istədim. Əlim cibimdə telefonuma toxundu. Adətən belə anlarda sosial şəbəkələrə baxıram, əlim qızışır. Həmin gün də telefonu çıxardım, ekranı açdım... Və birdən gözümə bir reklam ilişdi. Adı “Aviator” idi. Təyyarə qalxırdı, ekranın yuxarısında isə əmsal böyüyürdü. Elə sadə, elə maraqlı görünürdü ki... Heç düşünmədən “mostbet iphone” yazıb axtarış etdim. Çünki iPhone-da hər şey bir az rəvan işləyir, elə bildim ki, bunu mobil proqramda sınamaq daha maraqlı olar.

Sayta keçdim. Dizaynı çox xoşuma gəldi – hər şey aydın, sadə. Heç bir yerdə çaş-baş qalmırsan. Bir az vərəqlədim. İdmanda mərclər, canlı kazino, slotlar... Amma məni ən çox cəlb edən “Aviator” oldu. “Niyə də yox?” – deyə düşündüm. Axı mən heç vaxt kazinoda oynamamışam. Bəlkə də elə bu maraq məni orada saxladı. Tez qeydiyyatdan keçdim. 30 saniyə çəkmədi. Ad, soyad, telefon... Hamısı. Sonra balansı artırmaq qaldı. Bir az tərəddüd etdim. 10 manat yüklədim. Düşündüm ki, itirsəm də, çox da pis olmaz. Kefim yaxşıdır, deyəsən, bir az əylənirəm.

Və oyun başladı.

Kiçik bir pəncərədə təyyarə havaya qalxdı. Mən 50 qəpik qoydum. Təyyarə uçdu... 1.20x... 2.30x... Ürəyim döyünməyə başladı. Bəs nə vaxt dayanım? Əlim triggerdə idi. 3.50x-də çıxdım. Qazandım. Çox az bir pul idi, amma hiss... O hiss... Sanki beynimdə endorfin partladı. Gülümsədim. Öz-özümə dedim: “Vay, nə maraqlı imiş”.

Həmin gün bir saat oynadım. Qazandığımı itirdim, itirdiyimi geri qazandım. Sonda 5 manat qazanc ilə çıxdım. Evə çatanda özümü çox qəribə hiss edirdim. Həm yorğun, həm də qəribə dərəcədə canlı.

Ertəsi gün işdə fikrim dağılmışdı. Beynimdə o təyyarə uçurdu. Gün ərzində bir neçə dəfə telefonu götürüb proqramı açdım, amma oynamadım. Sadəcə baxdım. Oyunların şəkillərinə baxdım, bonusları oxudum. Sonra yenə mostbet iphone proqramını açdım, amma bu dəfə sadəcə “Canlı kazino” bölməsinə keçdim. Oradakı diler qız çox ciddi idi, rulet fırladırdı. Adamlar mərc qoyurdu. Mən isə tamaşaçı kimi baxırdım. Özümü elə hiss edirdim ki, sanki əsl kazinodayam, amma cibimdən pul çıxmır.

Həftə sonu gəldi. Şənbə günü səhər tezdən oyandım. Çay dəmlədim, pəncərəni açdım. Sakit səhər idi. Telefonu götürdüm. “Aviator”a girmək istədim, amma birdən fikrim dəyişdi. Dedim, qoy bu gün başqa bir oyun sınayım. Adı “Sweet Bonanza” idi. Meyvələr, konfetlər, şirin şeylər... Çox uşaqcasına görünürdü, amma içimdə bir səs dedi ki, cəhd et.

Balansda 15 manat var idi. 1 manatla başladım. İlk bir neçə dövrədə heç nə olmadı. Qazandım, itirdim... Adi hal. Sonra birdən-birə ekranda konfetlər partlamağa başladı. Əmsal qat-qat artdı. 10x... 20x... 50x... Gözlərimə inana bilmirdim. Ekranda yazıldı: “1250 manat qazandınız”.

Mən donub qaldım.

Çayım soyumuşdu. Pəncərədən külək gəlirdi, amma mən tərləmişdim. 15 manat qoyub, 1250 manat qazanmaq? Bu necə ola bilər? Oturduğum yerdə səssizcə gülməyə başladım. Sonra ayağa qalxdım, mətbəxdə bir az gəzişdim. Özümə başqa çay dəmlədim, amma yenə də inana bilmirdim.

Əlimi telefonuma apardım, pulu çıxartmaq üçün əməliyyat etdim. Bir neçə dəqiqəyə bank hesabıma düşdü. Hamısı gerçək idi.

Həmin gün axşamı yaxşı bir restorana getdim. Tək getdim. Masada oturub yemək yedim, özümü düşündüm. Necə oldu ki, mən, adi bir ofis işçisi, sadəcə bir şənbə səhəri təsadüfən 1250 manat qazandım? Heç bir strategiyam yox idi. Heç bir hazırlığım. Sadəcə şans.

İndi geriyə baxanda başa düşürəm ki, puldan daha qiymətli bir şey var idi – o anın həyəcanı. O anın sadəcə mənə aid olması. Heç kimə demədim bu qazancı. Özümdə saxladım. Ancaq bu gün sizə danışıram ki, biləsiniz – həyat bəzən ən gözlənilməz anda ən gözəl sürprizlərini edir. Mən hələ də ara-sıra mostbet iphone-u açıb bir-iki oyun oynayıram. Amma indi daha sakitəm. Çünki bilirəm ki, o səhərkimi hiss heç vaxt olmaya bilər. Və bu da gözəldir.
agnellaoral

Nick в TeamSpeak: agnellaoral

Назад към Компютри